Gæld

Sådan kommer du lettere af med din gæld

 

Nærmest alle danskere har på den ene eller den anden måde gæld til enten virksomheder eller det offentlige. Mange studerende har SU-lån som gør det lettere at komme gennem en lang studieperiode og de fleste danskere med fast job har lån til enten hus, lejlighed eller bil. Men også mange danskere har kviklån og forbrugslån. Det er lån der er let tilgængelige, og især mange indbydende reklamer viser hvor let det er at få penge på kontoen. Har man først en gang oplevet hvor let det er at tage et forbrugslån, så har man tilbøjelighed til at tage flere.

 

Kom af med din gæld

Ender du med ikke at kunne betale alle dine regninger og derfor bliver registreret i RKI, så er der 2 måder hvorpå du kan komme sikkert ud af RKI igen.

 

  • Betal din gæld tilbage

Hvis du har et fast job og en stabil hverdag er den letteste løsning af betale gælden tilbage. Men er du endt i RKI og har du mange kreditorer så er det ikke den bedste løsning. Har du få lån som du kan overskue, så er det bedst at lave en plan over lånene og hvordan de betales tilbage måned for måned. Opretter du en automatisk betaling via din bank, så vil det hele køre automatisk og du behøver ikke bekymre dig om det.

 

  • Lav nye betalingsaftaler

Har du mange kreditorer som du skylder penge, så kan det være en fordel at lave betalingsaftaler med hver enkelt kreditor. På den måde viser du, at du måske ikke har det bedste udgangspunkt til tilbagebetalingen, men at du har interesse i at betale pengene tilbage. Henvender du dig til kreditorerne inden de måske registrerer dig i RKI, så har du muligheden for at lave en fordelagtig aftale som gør, at du lettere og mere smertefrit kommer af med gælden.

 

Har man gæld til mange forskellige kreditorer kan det være svært at overskue, og derfor kan det være en fordel at benytte sig af gældsrådgivning. Med en kvalificeret rådgiver får du hjælp af en professionel og du kan lettere komme ud på den anden side. En gældsrådgiver kan bl.a. hjælpe dig med at få lagt et realistisk budget, få overblik over dine lån og hjælpe dig med at kontakte dine kreditorer for nye mulige låneaftaler. Du kan få rådgivning inden for alle områder der omhandler gæld, tilbagebetaling og juridiske punkter som du skal tænke over undervejs.