RKI

Hvad er RKI?

 

RKI er forkortelse for Ribers Kredit Information. Hvis man skylder penge til fx sin udlejer, sin bank, en webshop eller en anden form for virksomhed, og man ikke betaler disse penge tilbage rettidigt kan man ende med at blive registreret i RKI.

 

En liste med dårlige betalere

RKI er et samlet register over personer der er dårlige til at betale deres gæld tilbage. Derfor er RKI, eller Ribers som mange også kender det som, det største register over ”dårlige betalere” i Danmark. Registeret bliver brugt af både private og offentlige virksomheder, den finansielle sektor og de offentlige myndigheder, og er du registreret i RKI er det næsten helt sikkert, at du ikke kan få adgang til at låne penge eller få kredit nogen steder. Men det er ikke kun optagelsen af nye lån der bliver besværligt, du kan ikke længere oprette nye mobilabonnementer, købe ting på afbetaling eller bruge et benzinkort. Ender du i RKI vil du modtage et brev der oplyser om, at du nu er registreret.

 

Hvordan havner man i RKI?

Det kan siges meget kort: Er du dårlig til at betale de penge tilbage som du skylder, så havner du i RKI. Så har du modtaget mange regninger og rykkere som du ikke har betalt, kan kreditorerne oprette og registrere dig i RKI. Det er ikke muligt for private personer at registrere andre i RKI, da det kræver at man har et CVR-nummer og at man kunde hos Experian der er den virksomhed der ejer RKI og som også er leverandør af kredit informationer i Danmark. Der er forskellige krav som skal overholdes inden man kan indberette en dårlig betaler, og disse krav er forskellige alt efter om man er virksomhed, offentlig myndighed eller forsikringsselskab/ pengeinstitut.

 

Hvad med lån?

Har du optaget mange lån og har mistet overblikket over tilbagebetalingerne? Så kan du tage risikoen og forsøge at tage et lån trods RKI hos ikke så kendte og reelle låneudbydere, men dette kan være farligt da du bare bygger din gæld større og større med tiden. Du kan også forsøge dig mig at komme helt ud af RKI så du slipper for disse bekymringer. RKI er kun en tung begrænsning for dig og ender du der, så er det bedst at komme ud af registeret igen så hurtigt som muligt. Hvis du bliver ved med at låne penge blot for at betale andre lån tilbage, så ender du i en ond spiral og kommer ikke af med gælden.